Mainos
Mainos

Lipposelle tyydyttävä kevättodistus

Pääministeri Paavo Lipponen saa kansalaisilta tyydyttävän kevättodistuksen. Eniten arvostettiin Lipposen kykyä johtaa hallitusta.

Pääministeri Paavo Lipponen saa tyydyttävän kevättodistuksen kansalaisilta.

Pääministeri Paavo Lipponen on suomalaisten mielestä parhaimmillaan hallituksen johtajana. Heikoimmin hän on selviytynyt työllisyyden ja aluepolitiikan hoidossa. Kansalaiset antavat Lipposelle tyydyttävän kevättodistuksen kouluarvosanalla 7,0, käy ilmi Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen Suomen Gallupilta tilaamasta kyselystä.

Lipposelle annetuissa arvosanoissa on suuria eroja. Hallituksen johtamisesta hän sai arvosanan 7,6, mutta aluepolitiikan hoidosta ainoastaan 6,2. Hallituksen johtamisen ohella keskimääräistä tyytyväisempiä Lipposeen ollaan EU- ja ulkopolitiikassa sekä talouspolitiikassa.

Keskiarvoa heikommin pääministeri menestyy aluepolitiikan lisäksi työllisyyden ja työmarkkinoiden hoitamisessa. Lipposen julkiseen esiintymiseen ollaan kohtuullisen tyytyväisiä.

Parhaan yleisarvosanan Lipponen saa SDP:n ja kokoomuksen kannattajilta. Heikoimmin hän on menestynyt vasemmistoliittoa ja keskustaa äänestävien mielestä. Miehet ja alle 25-vuotiaat antavat pääministerille hieman parempia arvosanoja kuin naiset ja eläkeläiset. Sunnuntaisuomalaisen mukaan eläkeläisten suhtautuminen Lipposen toimintaan on yllättävää, sillä pääministeriehdokkaiden gallupeissa häntä ovat tukeneet eniten juuri vanhimmat ikäluokat.

Suomen Gallup kysyi toukokuun alussa tuhannelta yli 15-vuotiaalta suomalaiselta mielipidettä Lipposen toiminnasta kuudella eri alalla. Tutkimuksen luottamusväli on kolme prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot