Mainos
Mainos

"Lipposen Emu-päätelmät virheellisiä"

Suomen Gallupin tutkimuspäällikkö Juhani Pehkonen ihmettelee tapaa, jolla pääministeri Paavo Lipponen (sd.) tulkitsee talous- ja rahaliitto Emua koskevia kyselytutkimuksia. Pehkosen mukaan Lipponen on vetänyt Suomen Gallupin tuoreen Emu-kyselyn tuloksista hätiköidyt ja virheelliset johtopäätökset.

-Tästä tutkimuksesta ei pysty suoraan vetämään mitään muuta johtopäätöstä kuin sen, että kansalaiset suhtautuvat kielteisesti Emu-jäsenyyteen ensimmäisten joukossa, Pehkonen sanoo viitaten Suomen Gallupin tiistaina julkistettuun kyselytutkimukseen.

Tutkimuksessa 57 prosenttia suomalaisista ilmoitti vastustavansa Suomen Emu-jäsenyyttä ensimmäisten joukossa. Tuloksesta huolimatta pääministeri Lipponen on katsonut suomalaisten pitävän Emu-jäsenyyttä realiteettina.

Tutkimuspäällikkö Pehkonen muistuttaa Suomenmaassa, että kyselytutkimuksia tulisi tarkastella kokonaisvaltaisesti, ilman sitoutumista johonkin yksittäiseen mittariin tai tekijään. -Jokainen lukee mielipidemittausta omasta perspektiivistä, mutta useampia kysymyksiä sisältäviä mielipidemittauksia pitää lukea kokonaisuutena, Pehkonen tähdentää.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme