Mainos
Mainos

Lipposen hallituksella juhlapäivä

Suomen hallitus viettää tänään kaksivuotissyntymäpäiviään. Pääministeri Paavo Lipposen toinen hallitus on pysynyt vallan kahvassa kaikkiaan 732 päivää. Hallituksen päätöksiä on tehty lähes samalla kokoonpanolla tosin jo kuuden vuoden ajan.

Lipposen ensimmäinen hallitus oli tähänastisista historian pitkäikäisin. Molemmissa Lipposen hallituksissa mukana istunut nykyinen puolustusministeri Jan-Erik Enestam arvioi hallitusta vireäksi keski-ikäiseksi. Politiikan hoito on Enestamin mukaan muuttunut vuosien varrella selvästi liikemiesmäisemmäksi. Hänen mukaansa taloudella ei ole koskaan ollut niin merkittävää roolia politiikassa kuin nykyään.

Pääministeri Paavo Lipponen on hallituksen kaksivuotispäivänä pääministeritilastossa toisena 2 195 ministeripäivällään. Pisimpään pääministerinä on toiminut Kalevi Sorsa, joka hoiti tehtävää 3 652 päivää.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme