Mainos
Mainos

Lipposen Itävalta-toimia ei enää tutkita

Eduskunnassa kariutunut yritys saada pääministeri Paavo Lipposen Itävalta-toimet perustuslakivaliokunnan tutkittavaksi ei johda uusiin jatkoselvittelyihin.

Paavo Lipponen

Eduskunnan oikeusasiamies on hyväksynyt pääsihteeri Seppo Tiitisen tekemän ratkaisun, joka johti siihen, että kansanedustaja Petri Neittaanmäen maaliskuussa tekemä tutkintapyyntö ei edennyt koskaan valiokunnan käsittelyyn. Neittaanmäki oli saanut kirjelmäänsä vaaditun määrän kansanedustajien allekirjoituksia eli kymmenen. Hän jätti sen eduskunnan kansliaan toimitettavaksi valiokunnalle. Useat allekirjoittajat vetivät kuitenkin pian nimensä pois eikä kirjelmää sen vuoksi koskaan toimitettu valiokunnalle.

Eduskunnan ulkopuolelta asiasta kantelun tehnyt henkilö oli sitä mieltä, ettei kerran tehtyjä allekirjoituksia olisi voinut enää mitätöidä. Tiitisen mielestä peruutus voitiin tehdä, koska kirjelmää ei ollut toimitettu vielä valiokuntaan eikä merkitty sinne saapuneeksi. Oikeusasiamies hyväksyy Tiitisen tulkinnan, koska perustuslain ja eduskunnan työjärjestyksen erilaisista tulkintavaihtoehdoista on valittava se, joka "vähiten rajoittaa yksittäisen kansanedustajan tahdon toteutumista".

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot