Mainos
Mainos

Lipposen vuodon tietolähde hämärän peitossa

Eduskunnan entinen puhemies Paavo Lipponen (sd.) ei ollut niiden henkilöiden joukossa, jotka saivat suoraan presidentin kansliasta muistion presidentti Tarja Halosen ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaamisesta. STT:n saamasta kyseisen muistion jakelulistasta käy ilmi, että tieto presidenttien tapaamisen sisällöstä välitettiin muun muassa ulkoministeriöön, mutta ei eduskunnan puhemiehelle.

Julkisuudessa on tällä viikolla ihmetelty, mistä Paavo Lipponen sai tarkat tiedot Halosen ja Putinin tapaamisen sisällöstä. Lipponen kertoi nämä tiedot edelleen eteenpäin Yhdysvaltain suurlähetystöön lähes saman tien eli pari päivää Halosen ja Putinin tapaamisen jälkeen.

Halonen ja Putin tapasivat 14. joulukuuta 2004 Pietarissa, presidentin kanslia kirjoitti aiheesta muistion 15. joulukuuta, ja jo 17. joulukuuta Lipponen on ollut Yhdysvaltain Suomen-suurlähetystössä keskustelemassa aiheesta.

Varsinkin keskustapiireissä on ihmetelty, mistä Lipponen on saanut salaiseksi luokiteltua tietoa ja onko hän kertonut Yhdysvaltain lähetystölle tapaamisesta presidentti Halosen tietäen.

Samantyyppistä keskustelua käytiin silloin, kun Anneli Jäätteenmäki (kesk.) joutui eroamaan pääministerin paikalta hyödynnettyään luottamuksellista aineistoa.

(MTV3 - STT)

Lue myös MTV3:n politiikan toimituksen esimiehen Timo Haapalan blogi: Wikileaks: Rouva presidentti, kertokaapa miten se meni

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme