Mainos
Mainos

Lipposet ostivat asunnon Etu-Töölöstä

Pääministeri Lipponen vaimoineen on ostanut asunnon Helsingin Etu-Töölöstä.

Pääministeri Paavo Lipponen ja hänen vaimonsa Päivi ovat ostaneet asunnon Helsingin Etu-Töölöstä. Kaupasta tiedotettiin talon nykyisille osakkaille, sillä yhtiössä on lunastuspykälä. Asunto on vuokralla - pääministeri perheineen asuu nykyään virka-asunnossa Kesärannassa.

Asunto sijaitsee Nervanderinkatu 11:ssa, talossa, joka tunnetaan myös Merkkimiesten talona. Oiva-nimistä taloyhtiötä perustamassa oli aikanaan monia aikansa tunnettuja henkilöitä, muun muassa silloinen pankinjohtaja J.K. Paasikivi.

Talo valmistui vuonna 1911. Se sijaitsee vain korttelin päässä eduskuntatalosta. Myöhemmin talo tuli tunnetuksi ikävämmissä merkeissä. Sen sisäänkäynnin edessä tapahtui itsenäisen Suomen toistaiseksi ainoa poliittinen murha kesäkuussa 1922, kun oikeistolainen kiihkoilija Ernst Tandefelt ampui talossa asuneen sisäministeri Heikki Ritavuoren.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme