Mainos
Mainos

Lippujen nettikaupassa kovat toimitusmaksut

Monia ihmetyttää pääsylippujen nettikaupan kovat toimitusmaksut.

Jos esimerkiksi haluaa ostaa Lippu.fi -palvelun kautta lipun Anna Abreun marraskuussa järjestettäväänHyvinkään konserttiin, toimitusvaihtoehtona on ainoastaan kirjelippu. Kirjelipun toimittaminen maksaa 8 euroa. Jos ostaa useamman lipun, hintaa kertyy aina yksi euro lisää. Vastaavia tapahtuma on myös muita.

Yritysyhteistyön johtaja Kimmo Vihanto Lippu.fi -palvelusta sanoo, että lipun toimitustapa on tapahtuman järjestäjän valinta. Se, että vaihtoehtona on ainoastaan postitse toimitettava lippu, on Vihannon mukaan melko harvinaista. Yleensä vaihtoehtona on myös muutaman euron maksava e-lippu.

- Lippuja ei ehkä voida toimittaa muulla tavalla, järjestäjällä on omat lippupohjat, halutaan välttää mustan pörssin kauppaa. Esimerkkinä omista lippupohjista on muun muassa jääkiekon MM-kisat, joihin voi ostaa vain kalliin toimitusmaksun kirjelippuja.

"Suomessa välityspalkkiot vielä alhaisia"

Vihanto myöntää, että yhden lipun ostajalle 8 euron maksu on erittäin kova. Jos asiakas kuitenkin ostaa monta lippua, ostos voi tulla halvemmaksi kuin muilla toimitustavoilla.

Vihannon mukaan välityspalkkiot kertyvät siitä, että järjestelmä pidetään toiminnassa.

- Jokainen nettiostos teettää työtä. Internet-kaupan luominen ja ylläpito ei ole mikään pieni asia, siinä on paljon ihmisiä mukana. Me elämme välityspalkkioilla.

Suomessa välityspalkkiot ovat Vihannon mukaan vielä melko alhaisia, esimerkiksi Britanniassa maksut ovat hänen mukaansa aivan toista luokkaa.

Tiedotuspäällikkö Laura Salmi Kuluttajavirastosta kertoo, että lippujen välitysmaksuista tulee valituksia melko vähän.

- Tänä vuonna on tullut noin kymmenen valitusta liittyen esimerkiksi siihen, että itse tulostetusta lipusta täytyy maksaa useamman euron välitysmaksu.

Salmen mukaan yritykset saavat hinnoitella itse lippujen välityspalkkiot. Pääsyliput eivät ole sellaisia välttämättömyystavaroita, joiden hinnoitteluun esimerkiksi Kuluttajavirasto voisi puuttua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme