Mainos
Mainos

Lisää ammuksia löytyi Kokkolan edustalta

Merivoimien sukeltajat ovat löytäneet Kokkolasta Ykspihlajan syväsataman edustalta merenpohjaan upotettuina tähän mennessä jo 18 ammuslaatikkoa ja yhden 500 kilon lentopommin. Laatikoissa on yhteensä 42 kranaattia. Sukeltajat kertoivatkin, että joka kerta, kun mennään alas merenpohjaan, myös ammuksia löytyy.

Ammuksia on nyt ollut etsimässä kolme sukeltajaa ja ensi viikon tiistaina paikalle saapuu kolme lisää. Tarkoituksena on siirtää Kokkolaan myös Hankoon suunniteltu sukellusleiri.

Ammuksia etsitään nyt myös Saksasta tuodulla magneettimittauskalustolla. Sillä työskentelevät saksalaiset aloittivat ammusten etsinnät eilen, mutta joutuivat keskeyttämään työt joksikin ajaksi teknisten ongelmien vuoksi. Töitä jatkettiin kuitenkin jo tänään aamupäivällä ja ensimmäiset tulokset mahdollisista ammuslöydöistä on luvattu tänä iltana. Tähän mennessä on magneettimittauskalustolla luodattu noin puolentoista hehtaarin alue.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme