Mainos
Mainos

Lisää halukkaita osapuolia viidenteen ydinvoimalaan

Viidennen ydinvoimalan ympärille koottavaan yritysten ja organisaatioiden ryppääseen on tullut 60-70 aiemman 40-50 sijaan.

Sitoutuneiden joukkoon on vahvistanut tulonsa syyskuun puoliväliin mennessä mm. Fortum, Kemira ja monien kaupunkien energialaitokset. Jälkimmäisten lopullinen valmius tulla mukaan hankkeeseen selviää kuitenkin vasta valtuustokäsittelyiden jälkeen lokakuussa.

Teollisuuden Voiman hallituksen puheenjohtajan Timo Rajalan mukaan investointipäätökset ja laitetoimittajan valinta pitäisi saada viimeistään selväksi joulukuussa. -Hyvin harvassa ovat Suomessa nyt ne, jotka eivät halua käyttää ydinvoimaa, arvioi Rajala. Kaupungeista ovat alustavasti mukana mm. Vantaa, Helsinki, Vaasa, Oulu ja Pori. Alun perinkään eivät ole olleet mukana esimerkiksi Tampere, Kuopio, Turku ja Espoo.

Yritysryppäissä on mukana myös kaupunkien omistusta, kuten Pohjolan Voimassa ja Etelä-Pohjanmaan Voimassa. TVO suunnittelee, että uusi ydinvoimala olisi tuotantokäytössä vuonna 2009. Voimalan hinta on arviolta 1,7-2,5 miljardia euroa. Laitetoimittajan paikasta ovat kilpailleet venäläinen Atomstroyexport, ranskalais-saksalainen Framatome ja yhdysvaltalainen General Electric. Teollisuuden Voiman hallituksen puheenjohtaja TimoRajalan mukaan joukkoa pyritään parhaillaan karsimaan kaupallisissa neuvotteluissa. Myös yhteistyökumppaneiden kesken käydään vielä uusi kierros, jotta selviää, ketkä oikeasti ovat mukana hankkeessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme