Mainos
Mainos

Lisää lunta tiedossa - ajokeli pysyy erittäin huonona Etelä-Suomessa

Lumesta puuroutuneille teille ei ole tiedossa helpotusta eteläisessä Suomessa. Hangosta on lähestymässä uusia lumisateita Salpausselän eteläpuoleiseen Suomeen.

- Lumisateet ovat paikoin runsaita etelärannikon tuntumassa. Auraustyöt kuitenkin helpottavat tieliikennettä, toteaa MTV3:n meteorologi Visa Salojärvi.

Pääkaupunkiseudulla sateet ovat runsaimmillaan illalla. Yön aikana lumisadealue siirtyy itä-koilliseen.

Erittäin huono ajokeli jatkuu siis vielä illalla eteläisessä Suomessa.

Toimittajan kommentti: Bemari-mieheltä loppui mielikuvitus

Piipahdin hieman ennen työliikenneruuhkia iltapäivällä Helsingin keskustassa omalla autollani. Keli oli pahasti yllättänyt autoilijat ja toisaalta kaupungin kunnospitotyön.

Kaistat ovat kateissa ja ajoväylät normaalia kapeammat valtavien lumipenkkojen vuoksi. Näissä olosuhteissa ajaminen on aikamoista taiteilua. Pitäisi varata aikaa ja sitä toista - nimittäin malttia.

Liikkumisjärjestystä ratkomaan olikin otettu ne kaikista tehokkaimmat keinot nimittäin käsimerkit. Tuon neljän kilometrin matkan aikana keskisormia kohoteltiin kiireisen bemarin ikkunasta, kun vanhempi rouva ei farmarillaan halunnut laskea soluttautujaa liikenteen sekaan. Toiset mulkoilivat huurustuneista ikkunoista ja takoivat ratin äänimerkkiä kun jonoon jumiutunut ei tajunnut liikkua tarpeeksi rivakkaasti. Koska parkkipaikat olivat aurattu täyteen lunta, jouduin pysäköimään autoni kymmeneksi minuutiksi postin eteen. Kukaan ei tullut mussuttamaan, mutta vihaisia katseita sain. Minne ihmeeseen olisi sitten pitänyt pysäköidä? Paljon tunnekuohua, mutta ei yhtäkään sanaa, ehkä se on näin helpompaakin meille suomalaisille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme