Mainos
Mainos

Lisää suojeltuja kirkkoja?

Kirkolliskokous päässee keväällä pohtimaan rakennussuojelua. Kirkkohallituksen työryhmä laajentaisi suojelun kaikkiin yli 50-vuotiaisiin kirkollisiin rakennuksiin.

Esitys toisi suojelun piiriin vuosina 1918-1962 rakennetut kirkot, siunauskappelit ja kellotapulit, yhteensä noin 200 rakennusta lisää.

Ennen vuotta 1917 valmistuneet yli 500 kirkkoa on suojeltu entuudestaan. Lisäksi 44 uudempaakin kirkkoa on lueteltu erityisen arvokkaiksi esimerkiksi arkkitehtuurin takia.

Kirkkolain muutosesitys on lausuntokierroksella. Ainakin osa isoista seurakunnista vastustaa automaattista 50 vuoden rajaa samaan tapaan kuin yksi työryhmän jäsen.

Museovirasto on saamassa mahdollisuuden puuttua kirkollisten rakennusten korjausaikeisiin entistä varhaisemmassa vaiheessa.

Kirkkoneuvos Pirjo Pihlaja arvioi, ettei kirkkojen myynti muuhun käyttöön ole ainakaan vielä suomalaista kulttuuria. Hän muistuttaa, että eteläsavolaisesta Säämingin kirkon kaupasta neuvotellaan entisen omistajan eli ortodoksisen kirkon kanssa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot