Mainos
Mainos

Lisää suomalaisia Välimeren operaatioon

Suomi lähettää 12 miestä lisää yhteiseurooppalaiseen merivoimien operaatioon, jossa otetaan kiinni ihmisten salakuljettajia Välimerellä.

Sophia-niminen operaatio toimii kansainvälisillä vesillä Libyan lähistöllä.  

– Salakuljetuksesta on tullut tuottoisa bisnes. Siihen käytetään entistä merikelvottomampia aluksia, ja ihmisiä jätetään enenevässä määrin oman onnensa nojaan merelle, toteaa komentaja Petri Ilvesaro Rannikkoprikaatista.  

Salakuljettajien kiinnioton lisäksi merioperaation tehtäviin kuuluu heidän kyytiinsä päätyneiden pakolaisten auttaminen kuiville. Ilvesaron mukaan heidät on useimmiten viety Italiaan. Kiinni saadut salakuljettajat luovutetaan viranomaisille, nykyisin EU-maihin, mutta tulevaisuudessa mahdollisesti Libyaan.

Operaatiossa on jo mukana kahdeksan esikuntaupseeria Suomesta.   

Nyt koulutettavat miehet toimivat yhdessä saksalaisen fregatin ja sen miehistön kanssa. Heidän koulutuksensa on meneillään Upinniemen varuskunnassa Kirkkonummella. Heidän on määrä lähteä vielä marraskuun aikana.

Lähtijöiden joukossa on sekä reserviläisiä että Puolustusvoimien henkilökuntaa. Hakijoita oli Ilvesaron mukaan yli sata.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme