Mainos
Mainos

Lisää suomalaisuhreja tunnistettu Thaimaassa

Kansainvälinen uhrintunnistusryhmä on löytänyt uusia suomalaisiksi epäiltyjä hyökyaallon uhreja Thaimaassa. Tunnistusryhmää johtavan keskusrikospoliisin rikostarkastaja Olli Kolstelan mukaan uusia tapauksia on kymmenkunta.

Uhrien tunnistamiskomiteaan etenee Phuketissa tiistaina yksi suomalaiseksi epäilty uhri. Tunnistuskomitean käsittelyä varten asiakirjoja on valmisteltu myös neljästä muusta suomalaiseksi epäillystä.

- Näiden tapausten lisäksi on kymmenkunta mahdollisesti suomalaista uhria, joiden tietoja vielä valmistellaan komiteaa varten, Olli Kolstela sanoo.

Tunnistuskomitean käsittelyn läpäisseitä ja alustavaksi suomalaisiksi tunnistettuja uhreja on tähän mennessä löydetty neljä. Heidät kaikki on jo tuotu kotimaahan.

Kansainvälinen tunnistusryhmä on käynyt läpi jo noin 1 500 uhrin tunnistetiedot. Uhrit on kerätty neljään eri tutkimuspaikkaan Thaimaassa.

-Mikäli tunnistustyö sujuu jatkossakin hyvin, voi olla, että eurooppalaisten osalta tunnistustyöt ovat ohi jo helmikuun aikana, arvioi Kolstela. Uhrien tunnistamiseen osallistuu asiantuntijoita 30 maasta. Tunnistustyötä koordinoivat Thaimaan viranomaiset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme