Mainos
Mainos

Lisää valinnanvapautta: Potilaat saavat valita terveysasemansa

Hoitotulosten vertailun toivotaan helpottuvan, kun terveydenhoitoon tulee enemmän valinnanvaraa vuodenvaihteessa.

Potilailla on mahdollisuus vuodenvaihteesta alken valita terveysasema ja erikoissairaanhoidon yksikkö kaikista Suomen julkisista terveysasemista ja sairaaloista.

Muutoksen toivotaan vauhdittavan tervettä kilpailua sairaaloiden välillä. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin Markku Mäkijärven mukaan esimerkiksi hoitotuloksista on saatavilla heikosti vertailukelpoista tietoa.

 – Nykyään potilaan ja lähettävän lääkärin on vielä aika vaikea vertailla sairaaloita ja hoitopaikkoja ja niiden tuloksia, että toivottavasti näin käy, mutta toivon myös että nämä vertailuluvut ovat sitten vertailukelpoisia keskenään, että ne ovat sitten oikein, sanoo Mäkijärvi. 

Suurissa sairaaloissa muutoksen ei uskota tuovan erityistä potilasryntäystä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot