Mainos
Mainos

Lisääkin lunta saa tulla - Ehjä katto kyllä kestää

Muutaman päivän lauha henkäys Etelä- ja Keski-Suomessa ei aiheuttanut poikkeuksellista määrää vesivahinkoja taloihin. Esimerkiksi kiinteistöjä valtakunnallisesti hoitavan Lassila & Tikanojan mukaan vahinkoja on odotettavissa vasta myöhemmin.

- Käytännössä vesivahinkoriskiä aiheuttavat pitkä pakkaskausi yhdistettynä suuriin lämpötilavaihteluihin, sanoo viestinnän asiantuntija Eveliina Nera.

Runsasluminen talvi uhkaa sulamisvaiheessa vuotaa ennen kaikkea kellareihin. Rakennustarkastuksen toimialapäällikön Kari Lehdon mukaan kellarikerroksen lisäksi vaarassa sulan aikaan ovat pohjakerrokset, jotka on rakennettu liian lähelle maanpintaa tai rinteeseen.

Lyhytkin lauha uhkaa silti jalankulkijoita, kun katoille kerääntynyt lumi ja jää sulavat, kerrotaan Suomen ympäristökeskuksesta. Alkuviikolle on luvattu ainakin Etelä-Suomeen suojasäätä.

Ehjillä katoilla ei ole myöskään vielä romahdusvaaraa. Suomen ympäristökeskuksen hydrologin Esko Kuusiston mukaan katot kestävät 180 kiloa neliömetrillä. Nyt esimerkiksi runsaasti lunta saaneella pääkaupunkiseudullakin lumen paino neliömetrillä on noin 110 kiloa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot