Mainos
Mainos

Lisäydinvoima saa kannatusta

Tuoreessa kyselyssä kolme viidestä vastaajasta on kuudennen ydinvoimalan kannalla. Myös oikeusministeri Leena Luhtanen pitää tärkeänä energiantuotannon omavaraisuudesta huolehtimista.

Enemmistö suomalaisista näyttää kannattavan kuudennen ydinvoimalan rakentamista vielä rakenteilla olevan viidennen laitoksen lisäksi.

Helsingin Sanomien teettämässä kyselyssä kolme viidestä vastaajasta kannattaa ainakin jossakin määrin kuudennen voimalan rakentamista.

Rakentamista kannattaa kyselyssä 26 prosenttia vastanneista ja kannattaa jossain määrin 36 prosenttia. Lisäydinvoimaa vastustaa 16 prosenttia vastanneista ja vastustaa jossain määrin 17 prosenttia.

Vielä vuosi sitten tehdyssä kyselyssä kuudennen ydinvoimalan kannattajia oli vajaa puolet vastanneista, 42 prosenttia.

Kyselyyn haastateltiin tuhatta suomalaista 10.-20. huhtikuuta. Kyselyn on tehnyt Suomen Gallup, ja sen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Oikeusministeri korostaa omavaraisuutta

Oikeusministeri Leena Luhtanen kiirehtii kuudetta ydinvoimalaa Suomeen.

Luhtanen sanoo Keskisuomalaisessa, että hallituksen tulisi antaa selvä viesti siitä, että se tukee uuden voimalakapasiteetin rakentamista.

Luhtanen pitää tärkeänä sähkön ja energian tuotannon omavaraisuudesta huolehtimista. Hän suhtautuu torjuvasti siihen, että Suomen energiaratkaisuissa kasvatettaisiin riippuvuutta Venäjältä ostettavasta sähköstä. Venäjä tarvitsee ministerin arvion mukaan kaiken sähkökapasiteettinsa itse.

Luhtanen kannattaa myös uusiutuviin energialähteisiin kuten puuhun perustuvan sähkön tuottamista. Sillä ei hänen mukaansa kuitenkaan voida tuottaa kuin murto-osa lisääntyvästä energian tarpeesta eikä lainkaan esimerkiksi raskaan teollisuuden tarvitsemaa perusvoimaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme