Mainos
Mainos

Lisäydinvoimaloiden ympäristöselostukset riittäviä

Kauppa- ja teollisuusministeriö toteaa viranomaislausunnossaan Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimahankkeiden ympäristövaikutusten arviointiselostukset (YVA) riittäviksi. Ministeriön mukaan kumpikin selostus täyttää YVA-lain ja asetuksen vaatimukset sekä asetetut tavoitteet.

Kyseiset hankkeet koskevat Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimalaitosten laajentamista kolmannella laitosyksiköllä. Ministeriö ei ottanut lausunnossaan kantaa hankkeiden hyväksyttävyyteen tai tarpeellisuuteen. Ministeriön mukaan lähes kaikki sen viranomaisilta ja kunnilta saamat lausunnot ovat pitäneet YVA-selostuksia kattavina ja havainnollina. Miltei kaikissa lausunnoissa on kuitenkin ollut selostusten yksityiskohtia koskevia huomautuksia.

Ministeriö kertoo saaneensa yhteisöiltä ja yksittäisiltä henkilöiltä kannanottoja, joissa kiinnitetään yksittäisistä ympäristövaikutuksista eniten huomiota lämpimän jäähdytysveden aiheuttamiin vaikutuksiin.
Loviisan hankkeen yhteydessä on painotettu myös vaikutuksia kalastuselinkeinoon. Esimerkiksi ympäristö- ja rauhanjärjestöt ovat arvostelleet hankkeista vastuussa olevien Teollisuuden Voiman ja Fortum Power and Heatin tekemiä YVA-selostuksia. Järjestöjen mielestä selostukset antavat liian myönteisen kuvan hankkeiden ympäristövaikutuksista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme