Mainos
Mainos

Lissabonin sopimus hyväksyttiin

Eduskunta on hyväksynyt Euroopan unionin uuden perussopimuksen eli Lissabonin sopimuksen äänin 151-27. Vastaan äänesti enemmistö vasemmistoliiton edustajista, niukka enemmistö kristillisdemokraateista, perussuomalaisten edustajat ja kolme SDP:n edustajaa.

Lissabonin sopimuksen tarkoituksena on parantaa Euroopan unionin tehokkuutta ja toiminnan yhtenäisyyttä. Sopimuksen myötä EU:ssa aletaan tehdä enemmän määräenemmistöpäätöksiä.

Sopimusta on arvosteltu monimutkaiseksi ja arvostelijoiden mukaan sen toimivuus selviää vasta käytännössä.

Sopimus voi tulla voimaan vasta, kun kaikki 27 jäsenvaltiota ovat sen ratifioineet valtiosääntönsä edellyttämällä tavalla.

Jäsenvaltioiden yhteisenä tavoitteena on, että sopimus tulisi voimaan 1. tammikuuta 2009 eli muutama kuukausi ennen Euroopan parlamentin vaaleja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot