Mainos
Mainos

Liukas keli ja räntäsade aiheuttivat liikennevahinkoja

Autot ovat liukastelleet ja pelti rytissyt eri puolilla Suomea räntä- ja lumisateen liukastamilla teillä. Pahin tilanne oli Laukaassa, kun nainen sai surmansa ajauduttuaan henkilöautolla rekan eteen.

Henkilöautolla liikkunut nainen sai surmansa Laukaassa Keski-Suomessa iltapäivällä, kun hänen ajokkinsa ohjautui vastaan tulleen täysperävaunullisen rekan eteen.

Rekkaa kuljettanut mies selvisi lievin vammoin, mutta hänet vietiin sairaalaan. Autoissa ei ollut muita ihmisiä. Törmäys sattui valtatie 9:llä Laukaan Metsolahden tienoilla iltapäivällä

Tiet ruuhkautuivat kolarien sumasta

Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen maanteillä sattui kymmeniä liikennevahinkoja. Pahin suma oli valtatie 3:lla Lempäälässä, jossa lumisateen liukastamilla tiellä sattui useita ulosajoja ja peltikolareita.

Ikaalisissa sattui kolme kolaria muutaman sadan metrin matkalla.

Vaasassa poliisi joutui selvittelemään päivän mittaan kymmenkunta liikennevahinkoa.

Muualla Pohjanmaalla sekä Kanta-Hämeessä, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa hätäkeskusten tietoon ei tullut normaalia enempää onnettomuuksia.

Sairaalapäivystys ruuhkautui Oulussa

Erittäin liukas keli aiheutti tämän talven ennätysruuhkan Oulun yliopistollisen sairaalan yhteispäivystykseen.

Jäisellä kelillä liukastelleet täyttivät odotustilat aamusta alkaen. Suurin osa potilaista oli aikuisia, mutta joukossa oli myös lapsia. Heidän vammansa olivat etupäässä ranne- ja käsimurtumia sekä jalkamurtumia, yhteispäivystyksestä kerrottiin. Potilaiden odotusaika lääkärin kesti useita tunteja. Kiireellisimmät tapaukset hoidettiin ensin.

Oulun katuja liukastutti jäiselle tienpinnalle viime yönä satanut tuore lumi.

Autot liukastelivat Etelä-Suomen teillä

Autot liukastelivat ja pelti rytisi Etelä-Suomessa räntä- ja lumisateen liukastamilla teillä. Liikkuvan poliisin tietoon on tullut yli 120 ulosajoa ja peltikolaria, joissa on tarvittu poliisia tai pelastusapua.

Eniten kolareita tapahtui Espoon, Nurmijärven, Hyvinkään, Porvoon, Vantaan ja Helsingin alueilla, mutta yleensä niissä selvittiin aineellisin vahingoin.

Alkuiltaan mennessä kuolonturmilta oli vältytty. Vakavin turma sattui varhain aamulla Helsingissä, jossa Pukinmäenkaarella kolmen auton törmäyksestä kuljetettiin yksi loukkaantunut Töölön sairaalaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme