Mainos
Mainos

Liukastumisvahingosta kannattaa valittaa

Suurin osa liukastumisvahingoista on korvattavia, vaikka vakuutusyhtiöt eivät mukisematta haluaisi maksaa korvauksia. Kuluttajien vakuutustoimiston selvityksen mukaan vakuutusyhtiöiden ratkaisut muuttuvat hyvin usein Vakuutuslautakunnassa.

Uimahalli

Kuluttajien vakuutustoimisto muistuttaa vakuutusyhtiöitä siitä, että kiinteistönomistajan vastuu liukastumistapauksissa on ankara. Liukastuneen ei tarvitse näyttää toteen kiinteistönomistajan laiminlyöntiä, vaan ainoastaan osoittaa liukastuneensa kyseisessä paikassa.

Kiinteistön omistaja vapautuu vastuusta vain, jos sääolot ovat olleet hyvin poikkeukselliset ja ennalta-arvaamattomat. Hiekoitus aamulla ei vapauta vastuusta, jos joku menee ja liukastuu aamupäivällä. Tilannetta on seurattava ja hiekoitus on tarvittaessa uusittava.

Vakuutusyhtiöt hangoittelevat usein korvausten maksamisissa myös silloin, kun joku liukastuu uimahallissa, laskettelukeskuksessa tai kaupassa. Näillä yleisönpalvelijoilla on velvollisuus huolehtia asiakkaidensa turvallisesta erityisen huolella, vaikka kaikki vakuutusyhtiöt eivät ratkaisuja tehdessään näytä sitä muistavan.

Kuluttajien vakuutustoimiston tekemässä ja vakuutusyhtiöille lähettämässä selvityksessä kiinnitetään huomiota korkeimman oikeuden oikeuskäytäntöön. Siinä kehotetaan myös vakuutusyhtiöitä selvittämään vahinkojen olosuhteet perusteellisesti jo alkuvaiheessa sekä muistutetaan vastuuvakuutuksen ja tapaturmavakuutusten eroista. Kiinteistöjen omistajien vastuuvakuutuksista korvataan liukastumisvahinkoja arviolta noin 30 miljoonalla markalla vuodessa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme