Mainos
Mainos

Liukastuneet jalankulkijat täyttävät sairaaloita

Jäisten teiden ja katujen vuoksi liukastuneet jalankulkijat ovat täyttäneet maan sairaaloiden leikkaussaleja ja vuodepaikkoja. Tammi-helmikuu on ollut poikkeuksellisen kiireistä aikaa esimerkiksi Töölön tapaturmavastaanotossa Helsingissä verrattuna viime vuosiin. Joka kolmas vuodepotilas on liukastumisen uhri ja nilkkamurtuman saaneita on ollut kymmeniä.

Liukastumisten aiheuttamat tapaturmat maksavat työpoissaoloina sekä hoito- ja muina kuluina arviolta koko maassa 0,5-1 miljardia markkaa vuodessa. Liukastumisien aiheuttamia kuolemantapauksia on vuosittain jopa 100-200.

Kaatumiset ja putoamiset aiheuttavat Suomessa eniten tapaturmakuolemia ja sairaanhoitoja kaikissa ikäryhmissä, mutta erityisesti vanhuksilla.

Kiinteistön omistajalla on vastuu teiden, katujen ja niihin liittyvien jalkateiden kunnossapidosta sekä oman piha-alueensa hoidosta. Esimerkiksi hiekoittamisen laiminlyönti johtaa vahingon sattuessa omistajan korvausvelvollisuuteen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme