Mainos
Mainos

Liukuvat työajat ja tiimityö laajasti käytössä työpaikoilla

Tutkimuksen mukaan etätyön käyttö on kuitenkin edelleen harvinaista.

Tuore tutkimus puhuu joustavien työjärjestelyjen puolesta. Työministeriön teettämän tutkimuksen mukaan joustoista hyötyvät sekä työntekijät että työnantajat.

Tutkimus kartoitti 106 työpaikan tapoja joustaa työjärjestelyissä. Yleisimmin työpaikalla oli käytetty liukuvia työaikoja sekä tiimityötä. Sen sijaan etätyön käyttö on edelleen harvinaista.

Työaikajoustot edistävät tutkimuksen mukaan työntekijän hyvinvointia ja tällaiset työntekijät joustavat työajoissa muita enemmän myös työantajan toiveiden mukaan. Myös tiimityöstä koituu etuja sekä työntekijälle että työnantajalle.

Toisaalta tutkimuksessa havaittiin myös, että kaikki muutokset työpaikalla, olivatpa ne hyviä tai huonoja, heikentävät työpaikan ilmapiiriä. Tämän taas arvioitiin johtuvan muutoksiin liittyvistä peloista, kuten mahdollisesta työpaikan menettämisestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot