Mainos
Mainos

Live kello 18: Tositarinoita köyhyydestä – presidentti Halonen lainaa äänensä leipäjonolaisille

Miten elämä näyttäytyy leipäjonosta tarkasteltuna? Muun muassa tähän kysymykseen saadaan vastaus, kun presidentti Tarja Halonen ja muut esiintyjät lukevat leipäjonossa seisoneiden ihmisten elämään liittyviä tarinoita Helsingin Vanhassa kirkossa tänään kello 18 alkaen.

Tarinat on koottu vapaaehtoisten opiskelijoiden ja diakoniatyöntekijöiden toimesta Myllypuron leipäjonosta, missä jaetaan kauppojen lahjoittamia elintarvikkeita vähävaraisille kolmesti viikossa. Joka kerta jopa 600-800 ihmistä saapuu paikalle.

Tarinat kertovat siitä, kuinka pienillä rahasummilla moni joutuu sinnittelemään päivästä toiseen, ja kuinka ruoanjakelu luo toivoa siitä, että ruokaa saa ensi viikollakin, vaikka rahat ovat loppu.

Presidentti Halosen lisäksi paikalla ovat Helsingin piispa Irja Askola, Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri sekä joukko näyttelijöitä. Tapahtuman tavoitteena on herättää keskustelua köyhyydestä ja eriarvoistumisesta.

MTV Uutiset seuraa lukutapahtumaa suorana kello 18.00 alkaen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme