Mainos
Mainos

Halla-aho näkee EU:ssa positiivista muutosta – ”Enää ei olla niin sinisilmäisiä ja maailmaa halailevia”

Työmiehen tuumaustunnilla europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) kertoi, kuinka pakolaisten voimakas virtaaminen Eurooppaan on muuttanut sitä, kuinka EU:ssa suhtaudutaan siirtolaisongelman ratkaisuun.

Jussi Halla-aho aloitti tuumaustunnin toteamalla, että Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin puheiden sävy on muuttunut verrattuna vuoden takaiseen.

– Viime viikolla Strasbourgissa kuultu Junckerin puhe erosi tyyliltään ja sisällöltään siitä, mihin totuttu. Hänen vuoden takainen ja brexitin jälkeiset puheensa olivat tyyliltään aggressiivisia ja ylimielisiä, Halla-aho sanoi.

Halla-ahon mukaan EU:ssa on nyt havahduttu jäsenmaissa kytevään huoleen hallitsemattomasta maahanmuutosta ja terrorismista.

– Nämä muutokset antavat aihetta varovaiseen optimismiin: puheiden sävy on vähemmän sinisilmäinen ja maailmoja halaileva.

Suomessa turvapaikanhakijatilanne on rauhoittunut viime vuodesta. Tämä ei kuitenkaan Halla-ahon mukaan johdu EU:n toimesta, vaan yksinomaan siitä, että jäsenmaat ovat ryhtyneet toimiin omilla rajoillaan.

– Tätä ei voi kylliksi korostaa.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme