Mainos
Mainos

Video: Orpo nimitti kokoomuksen uudet ministerit

Tänään selviää, millainen on kokoomuksen uusi ministerikvartetti Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa.

MTV Uutiset lähettää uuden puheenjohtaja Petteri Orpon tiedotustilaisuuden suorana verkossa klo 12.00.

Orpo nousee valtiovarainministeriksi puheenjohtajakisan hävinneen Alexander Stubbin tilalle. Stubb on jo aiemmin ilmoittanut, ettei hän aio jatkaa kokoomuksen ministerinä.

Orpon tilalle on valittava uusi sisäministeri, mutta tänään kuullaan myös se, menevätkö muut Stubbin ryhmän ministerit vaihtoon.

Tällä hetkellä muita kokoomuslaisia ministereitä ovat Lenita Toivakka (ulkomaankauppa- ja kehitysministeri) sekä Sanni Grahn-Laasonen (opetus- ja kulttuuriministeri).

Toivakka (kok.) kertoi tänään Helsingin Sanomille jättävänsä ministerin tehtävät ja siirtyvänsä rivikansanedustajaksi.

Hän sanoo sopineensa asiasta puolueen uuden puheenjohtajan Petteri Orpon kanssa. 

Grahn-Laasonen taas on ollut Stubbin uskollinen tukija, mutta Orpo sanoi MTV:n Uutisekstran haastattelussa viikonloppuna, että se ei ole ongelma.

Ministeriveikkauksissa esille ovat nousseet muun muassa Jan Vapaavuori, Paula Risikko, Kari Tolvanen, Antti Häkkänen, Kai Mykkänen,Elina Lepomäki ja jopa Jan Vapaavuori. Mutta eduskuntaryhmästä saattaa nousta myös jokin yllätysnimi esille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme