Mainos
Mainos

Live klo 14.10: Puuttuiko pääministeri Ylen uutisointiin? Sipilä vastaa väitteisiin median edessä

Pääministeri Juha Sipilä astuu tänään median eteen kommentoimaan julkisuuteen nousseita väitteitä siitä, että hän olisi olisi yrittänyt vaientaa Yleisradion Terrafame-uutisointia.

Sipilä on toimittajien tavattavissa klo 14.10. MTV Uutiset lähettää Sipilän haastattelutilaisuuden suorana verkossa.

Sipilä oli aamulla paikalla Slush-tapahtumassa Messukeskuksessa, mutta siellä hän ei suostunut kommentteihin.  

Suomen Kuvalehti kertoi tänään, että pääministeri Sipilä vaiensi viime viikolla Ylen Terrafame-uutisoinnin. Lehden tietojen mukaan Ylen johto päätti hyllyttää Sipilän mahdollista esteellisyyttä koskevat jatkojutut sen jälkeen, kun pääministeri oli lähettänyt perjantai-iltana kymmenkunta viestiä yhdelle Ylen toimittajalle.  

Suomen Kuvalehden mukaan Ylessä on kerätty kirjelmää, jossa toimittajat ilmaisevat huolensa Ylen journalistisen johdon linjauksista liittyen Sipilän jääviysepäilyihin.

Lehden mukaan kirjelmässä kritisoidaan Ylen journalistista johtoa myös siitä, että se on suoraan kieltänyt uutisoimasta pääministerin lähettämistä viesteistä ja siitä, että Sipilä perui jo sovitun vierailunsa A-studiossa.  

Yleisradion vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen kiistää, että pääministeri olisi vaikuttanut Ylen uutisointiin. Jääskeläinen sanoo STT:lle, että Yle on tehnyt Sipilää ja Terrafamea koskevat uutisointipäätökset täysin itsenäisesti osana tavanomaista uutisharkintaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme