Mainos
Mainos

Video: Näin miljardi jaetaan – kärkihankkeista luvassa kipakkaa keskustelua eduskunnassa

Eduskunnan täysistunnossa käydään tänään keskustelu pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ilmoituksesta, joka koskee kärkihankkeita ja reformeja. MTV näytti täysistunnon suorana verkkosivuillaan ja MTV Katsomossa.

Pääministeri esitteli hankkeiden yksityiskohdat, kuten aikataulut, toimenpiteet ja rahoituksen. Eduskunnassa onkin odotettavissa keskustelua siitä, miten hallitus aikoo rahat käyttää näissä hankkeissa.


Hallitus on kertonut tukevansa kärkihankkeita kertaluontoisesti miljardilla eurolla.


Syyskuun lopulla hallitus julkaisi toimintasuunnitelman kärkihankkeiden ja rakenteellisten uudistusten toimeenpanemiseksi. Toimintasuunnitelmassa kävi ilmi kärkihankkeiden ja reformien aikataulut, toimenpiteet ja rahoitus.

Kärkihankkeita hallitus on kertonut olevan yhteensä 26, jotka on jaettu viiteen lokeroon, joita ovat työllisyys- ja kilpailukyky, osaaminen ja koulutus, hyvinvointi ja terveys, biotalous ja puhtaat ratkaisut ja digitalisaatio, kokeilut ja normien purkaminen.

Reformit taas ovat rakenteellisia uudistuksia, joita hallitus aikoo toteuttaa. Näitä ovat eläkeuudistus, Sote-uudistus, suunnitelma karsia kuntien tehtäviä ja velvoitteita sekä uudistaa alue- ja keskushallintoa.

Rahat jakautuvat valtioneuvoston sivujen mukaan niin, että työllisyys ja kilpailukyky saa 170 miljoonaa euroa, osaaminen ja koulutus 300 miljoonaa euroa, hyvinvointi ja terveys 130 miljoonaa, biotalous ja puhtaat ratkaisut 300 miljoonaa ja digitalisaatioon ja normien purkuun 100 miljoonaa euroa.

Eduskunnan täysistunnossa on esillä myös vuoden 2015 kolmas lisätalousarvio.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme