Mainos
Mainos

Huhtasaarta ehdotetaan PS:n presidenttiehdokkaaksi – video tiedotustilaisuudesta

Perussuomalaisten todennäköinen presidenttiehdokas selvisi tänään, kun puoluehallitus esitti ehdokkaaksi varapuheenjohtaja Laura Huhtasaarta. Puoluevaltuusto päättää asiasta syyskuussa.

STT:n viime viikolla puolueen piirijohtajille tekemän kyselyn mukaan valinnassa Huhtasaaren haastaja oli puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Perussuomalaiset on jaettu 16 piiriin, joista STT tavoitti Kymen ja Keski-Suomen piiriä lukuun ottamatta kaikki.

Vielä perussuomalaisten puoluekokouksessa kesäkuussa puolue pohti asettuvansa presidentti Sauli Niinistön taakse. Niinistö kuitenkin kommentoi puoluekokouksessa valittua puheenjohtajistoa huomioimalla, etteivät kirjoittelustaan tuomitut henkilöt ole osoittaneet tehokasta katumista. Halla-aho ja toinen varapuheenjohtaja Teuvo Hakkarainen ovat saaneet tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Piirijohtajat Helsingistä Lappiin ovat nyt olleet sitä mieltä, että puolue tarvitsee oman ehdokkaansa presidentinvaaliin. Yksitoista piirijohtajaa sanoo, että oma presidenttiehdokas puolueelle tarvitaan. Kolmessa piirissä kantaa ei ollut muodostettu, sitä ei tiedetty tai kieltäydyttiin kommentoimasta.

4.8. klo 21.49: Aikamuotoja muutettu. Juttu tehtiin ennen puoluehallituksen ehdokkaan valintaa, päivityksessä lisättiin tieto Huhtasaaren valinnasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme