Mainos
Mainos

Kultaranta-keskustelut käyntiin - Niinistön vieraana suuria vaikuttajia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön isännöimä keskustelutilaisuus alkaa tänään Kultarannassa Naantalissa. 

Ennen kaksipäiväisen tilaisuuden avajaispuheenvuoroa presidentti Niinistö tapaa mediaa ja vastaa toimittajien ajankohtaisiin kysymyksiin. MTV.fi näyttää Niinistön tilaisuuden suorana verkossa kello 17.

Niinistön kolmatta kertaa isännöimässä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa keskustelutilaisuudessa pohditaan niin kansainvälisen tilanteen kehitystä kuin Suomen haasteita ja kansallista turvallisuutta.

Tapahtuma alkaa illalla kello 19 presidentti Niinistön avauspuheenvuorolla. 

Tapahtumaan on kutsuttu noin sata ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijaa ja vaikuttajaa yhteiskunnan eri tahoilta. Osallistujien joukossa on mm. poliittisia päättäjiä, tutkijoita sekä hallinnon, elinkeinoelämän, järjestöjen ja median edustajia.

Huomisessa aloituskeskustelussa ovat mukana Brookings-instituutin johtaja, Yhdysvaltain entinen varaulkoministeri Strobe Talbott, Kansalaisaloitteiden komitean puheenjohtaja, Venäjän entinen valtiovarainministeri Aleksei Kudrin sekä Münchenin kansainvälisen turvallisuuskonferenssin puheenjohtaja Wolfgang Ischinger

Kolmikko käy keskustelua kansainvälisen järjestelmän muutoksesta otsikolla "The World Disorder?".

Toisen istunnon aiheena huomenna on "Miten Suomi voittaa haasteen?". Keskustelua Suomen valinnoista ja uudistumiskyvystä alustavat pääministeri Juha Sipilä, Outotecin toimitusjohtaja Pertti Korhonen, Demos Helsingin toiminnanjohtaja Tuuli Kaskinen sekä professori Anne Brunila.

Iltapäivällä osanottajat jakautuvat pienempiin työryhmiin, joissa pohditaan länsimaita ja demokratian tilaa, Venäjän kehitysnäkymiä sekä tiedustelua, terrorismia ja turvallisuutta. Päätöskeskustelussa työryhmien vetäjät esittävät yhteenvedon käydyistä keskusteluista.

MTV.fi näyttää päätöskeskustelun suorana verkossa maanantaina kello 16.30.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme