Mainos
Mainos

Live hetki sitten: Päiväkotien ryhmäkoot suututtavat – jättimarssi Helsingissä

Helsingin keskustaan kaavaillaan täksi illaksi mielenilmausta varhaiskasvatusta koskevia leikkauksia vastaan.

Vain kaksi kättä -mielenilmaus on kutsunut paikalle kaikki, joita leikkaukset koskevat ja koskettavat. Osallistujat kokoontuvat kello 18 Helsingin Rautatieasemalle.

Ohjelmassa on puheenvuoroja sekä marssi, joka kulkee Pohjoisen Rautatienkadun kautta. Kadulla sijaitsee Sibelius-Akatemian konserttisali, jossa eduskuntatalon peruskorjauksen aikana täysistunnot järjestetään. 

MTV.fi on paikalla kello 17.50 alkaen kysymässä mielenilmaukseen osallistujilta, mikä sai lähtemään kadulle. Missä mennään varhaiskasvatuksessa? Mitä leikkausten pelätään aiheuttavan? Millainen on lapsen asema Suomessa nyt ja tulevaisuudessa? 

Suorassa verkkolähetyksessä haastatellaan niin varhaiskasvatuksen työntekijöitä kuin vanhempia. Helsingin mielenilmaukseen on ilmoittautunut muun muassa Facebookissa tuhansia ihmisiä, lopullinen osallistujamäärä selviää alkuillasta.

Myös useissa muissa Suomen kaupungeissa järjestetään tänään mielenosoituksia varhaiskasvatukseen suunniteltuja leikkauksia vastaan.

Mielenosoituksia järjestetään lisäksi ainakin Tampereella, Turussa, Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa. Kaikki alkavat iltakuudelta.

Järjestäjien mukaan hallituksen suunnittelema päiväkotien ryhmäkokojen kasvattaminen ja henkilöstön vähentäminen eivät luo säästöjä, vaan päinvastoin lisäävät kuluja yhteiskunnalle.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme