Mainos
Mainos

Video: Presidenttiehdokkaat ottivat vihdoin yhteen samassa paneelissa – aiheena ulko- ja turvallisuuspolitiikka

Presidenttiehdokkaat olivat maanantai-iltana ensimmäistä kertaa kaikki paikalla, kun Maanpuolustuskurssiyhdistys järjesti paneelikeskustelun Helsingin yliopiston juhlasalissa. MTV Uutiset lähetti parituntisen tentin suorana lähetyksenä verkossa. Lähetys on katsottavissa yllä olevalta videolta.

Presidentinvaaliehdokkaat Tuula Haatainen (sd.), Pekka Haavisto (vihr), Laura Huhtasaari (ps.), Merja Kyllönen (vas.), Nils Torvalds (rkp) ja istuva presidentti, kansanliikkeen kautta jatkokautta havitteleva tasavallan presidentti Sauli Niinistö kohtasivat jo vaalipaneelissa Helsingissä 13. marraskuuta. Tuolloin sivussa oli keskustan Matti Vanhanen, joka joutui sairaalahoitoon sydämen rytmihäiriön takia.

Vanhasen on määrä mennä sydänoireiden takia operaatioon vielä ennen vaaleja, mutta perjantaina hän oli paneelikeskustelussa mukana.

Vaaleihin ehdokkaaksi pyrkii yhä myös Paavo Väyrynen, mutta hänen on yhä saatava kasaan 20 000 kannattajakorttia ehdokkuuden sinetöimiseksi.

Presidenttipaneelin keskustelussa ehdokkaat ottivat kantaa ulko- ja turvallisuuspoliittisiin kysymyksiin. Keskustelussa esiin nousivat muun muassa kysymykset puolustusliitto Natosta, Venäjästä ja EU:n yhteisestä puolustusyhteistyöstä. 

27.10.2017 klo 18:44 Jutun otsikkoa päivitetty ja yksityiskohtia lisätty.

27.10.2017 klo 20.14: Jutun aikamuodot päivitetty.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme