Mainos
Mainos

Video: Hallitus kertoo, miten kärkihankkeet pannaan toimeen

Juha Sipilän (kesk.) hallituksella on ohjelmassaaan kaikkiaan 26 kärkihanketta, jolla viedään eteenpäin tavoitteita kilpailukyvyn parantamiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Hallitus kertoo illalla tiedotustilaisuudessa, miten kärkihankkeet käytännössä toteutetaan, ja miten niille varatut 1,6 miljardia euroa jakautuvat.  

Kello 20 Kesärannassa alkavaa tilaisuutta voi seurata suorana MTV Uutisten nettisivuilla. Pääministeri Sipilän lisäksi paikalla ovat valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sekä oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.).

Kärkihankkeissaan hallitus aikoo muun muassa purkaa työllistämisen esteitä, parantaa elinkeinoelämän ja yrittäjyyden edellytyksiä ja uudistaa työvoimahallintoa. Toisen asteen ammatillista koulutusta aiotaan uudistaa ja peruskoulun oppimisympäristöjä digitalisoidaan.

Kärkihankkeisiin kuuluvat myös muun muassa lapsiperheiden kotipalvelujen lisääminen sekä ikäihmisten kotihoidon ja -palvelujen kehittäminen ja eriarvoisuuden vähentäminen suomalaisten terveydessä ja hyvinvoinnissa.

Hallitus aikoo panostaa lisäksi muun muassa biotalouteen ja uusiutuvaan energiaan sekä normien purkamiseen ja digitalisaatioon.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme