Mainos
Mainos

Presidentti Niinistö kommentoi USA:n ohjusiskua Syyriaan – "Assad näyttäisi olevan pääsyyllinen"

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi Yhdysvaltain Syyriaan tekemää ohjusiskua. 

Niinistön mukaan on tärkeää, että kansainvälinen yhteisö toimii asian selvittelyssä ripeästi. Hänen mukaansa päävastuu tapahtuneesta on Assadin hallinnolla.

– Näyttäisi siltä, että kaikkeen siihen, mitä Syyriassa on nähty Assad näyttäisi kuitenkin olevan pääsyyllinen, Niinistö totesi.

Presidentti Sauli Niinistö ei tässä vaiheessa aio olla yhteydessä Venäjän presidentti Vladimir Putiniin Syyrian tilanteesta.  

Yhdysvallat laukaisi Välimereltä kymmeniä tarkkuusohjuksia Syyrian hallituksen hallinnoimalle Shayratin lentokentälle varhain perjantaina Suomen aikaa.

Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallintoa vastaan kohdistetussa iskussa kuoli ainakin kuusi Syyrian armeijan sotilasta. Lentoasemalla on ainakin aiemmin ollut myös Venäjän asevoimien miehistöä, mutta Yhdysvallat on kertonut ilmoittaneensa venäläisille iskusta etukäteen.

Assadin joukkojen uskotaan olleen tiistain kaasuiskun takana.

Kaasu tappoi arviolta yli 70 ihmistä kaupungissa, joka on kapinallisten hallinnassa. Iskusta tihkuneiden tietojen mukaan uhrit kärsivät muun muassa hengitysvaikeuksista ja he oksensivat ja kouristelivat. Kuolonuhrien lisäksi noin 160 ihmistä altistui kaasulle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme