Mainos
Mainos

LM: Ulkomailla suoritetun lääkärikoulutuksen suosio kasvoi räjähdysmäisesti – kärkimaihin nousi yllättäjä

Yhä useampi suomalainen suorittaa lääkärikoulutuksen ulkomailla. Lännen Median mukaan ulkomailla suoritetun lääkärikoulutuksen suosio on peräti kaksinkertaistunut kolmessa vuodessa.

Viime lukuvuoden tietoja ei ole vielä saatavilla, mutta Lääkäriliitto arvioi, että määrä on yhä kasvanut. Toissa lukuvuonna ulkomailla lääkäriksi opiskeli 600 suomalaista.

Eniten suosiotaan on Lännen Median mukaan lisännyt Romania, joka on tällä hetkellä suomalaisten keskuudessa neljänneksi suosituin maa opiskella lääkäriksi Ruotsin, Viron ja Latvian jälkeen. Romaniassa opiskeli lääkäriksi 55 suomalaista lukuvuonna 2014–2015, kertoo Lännen Media.

Suurin osa ulkomailla opiskelleista tulee tekemään lääkärin töitä Suomeen. Tutkinto kelpaa sellaisenaan, jos se on tehty toisessa EU- ja Eta-maassa.

Lääkäriliiton mukaan Suomessa aloittaa työt noin 100 ulkomailla opiskellutta suomalaislääkäriä joka vuosi. Liiton mielestä lääketieteellisten tiedekuntien sisäänottomääriä pitäisikin meillä pienentää.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme