Mainos
Mainos

LM: Vääntöä aiheuttanut koulutusvapaa jäi käyttämättä

Työmarkkinajärjestöjen kolmisen vuotta sitten neuvottelema kolmen päivän koulutusvapaa on osoittautumassa turhaksi järjestelyksi, kirjoittaa Lännen Media.

Yritykset eivät juuri käytä kolmen päivän koulutusvapaaseen liittyvää verovähennystä. Verotuotot ovat vähentyneet vain kymmenen miljoonaa euroa, kun hallituksen arvioissa verotuottojen vähennys oli 57 miljoonaa euroa.

Verohallinnon tilastoja tukee SAK:n luottamusmiehille tekemä kysely, josta käy ilmi, ettei koulutus työpaikoilla ole lisääntynyt. EK:n veroasiantuntija Virpi Pasasen mukaan koulutusvähennys ei silti kerro koko totuutta tilanteesta, sillä osa yrityksistä kouluttaa työntekijöitään hakematta vähennystä.

Koulutusvapaasta sovittiin palkansaajajärjestöjen vaatimuksesta vuoden 2011 raamisopimuksessa. Neuvotteluja sen toteuttamisesta käytiin pitkään 2012–2013. Tavoitteena oli luoda koulutusta lisäävä verokannuste.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme