Mainos
Mainos

Lohdullinen ennuste myrskyviikon jälkeen: ”Ensi viikolla voi taas nauttia kesästä”

Sää näyttää lämpenevän ensi viikolla.

Keskiviikkona Suomeen saapuva myrskymatalapaine muuttaa sään koleaksi ja sateiseksi.

Ensi viikolla laaja matalapaineen alue kattaa Keski- ja Länsi-Euroopan ja siellä on sateista ja viileää. Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n ennusteen mukaan Suomeen olisi kuitenkin tulossa jo tätä viikkoa lämpimämpää.

– Suomessa näyttää olevan paluu normaaliin. Sää on ennusteen mukaan jopa hieman keskimääräistä lämpimämpää. Sademäärissä ei ole signaalia keskimääräistä sateisempaan tai kuivempaan, tulkitsee MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta ECMWF:n ennustetta.

Lämpötilat kohoavat ennusteen mukaan ensi viikolla osassa maata 20 asteeseen tai sen yläpuolellekin. Keskimäärin päivän ylimmät lämpötilat ovat kesäkuun puolivälin tienoilla etelän 20 asteen vaiheilta pohjoisen 15 asteen tienoille.

– Tämän viikon loppupuolella shortsit voi laittaa hetkeksi pois, ellei sitten ole tavallista paksummat säärikarvat. Mutta ensi viikolla voi taas nauttia kesästä, toteaa Pekka Pouta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme