Mainos
Mainos

Lohikalojen alamittoja nostettiin tuntuvasti

Valtioneuvosto on päättänyt tänään, että nieriää ei saa enää vuodenvaihteen jälkeen pyytää lainkaan Vuoksen vesistöalueella. Samalla se päätti nostaa neljän lohikalan alamittoja.

Meritaimenen ja järvilohen alamitta on 1.1.2014 lähtien 60 senttimetriä. Tähän asti meritaimenen alamitta on ollut 50 ja järvilohen 40 senttimetriä.

Järvitaimenen ja harjuksen pyyntikokoihin tuli muutoksia, joihin liittyy myös alueellisia eroja. Leveysasteen 67 pohjoispuolella eli Rovaniemeltä ylöspäin järvitaimenen uusi alamitta on 50 senttiä ja eteläpuolella 60 senttiä. Tähän asti se on ollut 40 senttiä koko maassa.

Harjuksen uusi alamitta on 35 senttimetriä mainitun leveyspiirin eteläpuolella, mutta sen pohjoispuolella ei muutoksia tullut, missä alamitta on edelleen 30 senttimetriä.

Alamitta on kalojen alin sallittu pyyntimitta. Kalan pituus mitataan leuan kärjestä suoraksi ojennetun ja yhteenpuristetun pyrstöevän kärkeen. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot