Mainos
Mainos

Loikkanen: Tielaitoksen jako siirtyy

Tielaitoksen jakaminen saattaa lykkääntyä vuodella. Tielaitoksen pääjohtaja Jouko Loikkanen toteaa Turun Sanomissa ja Savon Sanomissa, että eduskunta ei ehdi hyväksyä uudistusta vaadittavassa aikataulussa. Loikkanen otaksuu jakohankkeen siirtyvän vuoden 1999 alkuun, koska hallitus ei ole antanut vaadittavia lakiesityksiä.

Liikenneministeri Tuula Linnainmaa (kok.) sanoi vielä syyskuussa, että tielaitoksen jako toteutetaan vuoden 1998 alusta. Jakohanke on kuitenkin herättänyt kiistaa hallituksen sisällä. Kinaa on ollut eniten Sdp:n ja kokoomuksen välillä. Sdp:n edellinen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pertti Paasio vaati uudistusta lisäharkintaan, koska pelkää sen vaarantavan satoja työpaikkoja.

Pääjohtaja Loikkasen mukaan tielaitos palkkaa lähivuosina uutta väkeä noin 50 ihmistä vuodessa. Määrä vastaa kymmentä prosenttia tielaitoksen 500 ihmisen vuosittaisesta luonnollisesta poistumasta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme