Mainos
Mainos

Loistoristeilijä piipahti Helsingissä

Kesän kiivain risteilijäsesonki on alkanut Helsingissä. Helsingin Sataman mukaan kesän aikana pääkaupungissa käy runsaat 270 risteilijää, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin.

Tänään Helsingissä kävi yksi kesän suurimmista aluksista, 290-metrinen loistoristeilijä Crown Princess. Alus on lähes 300 metriä pitkä ja siinä on hyttejä 3 110 matkustajalle. Heitä palvelee 1 200 hengen miehistö.

Sataman viestintäpäällikön Eeva Oittisen mukaan risteilijöiden suosiota ovat nostaneet hintojen halventuminen sekä risteilyjen kohderyhmien laajentaminen. Matkustajista suurin osa on yhdysvaltalaisia, vaikka heidän osuutensa kävijöistä onkin laskenut heikon dollarin vuoksi. Sen sijaan eteläeurooppalaisten osuus matkustajista on kasvussa.

Suurin osa risteilijöistä tulee Helsinkiin Tukholmasta tai Pietarista, ja niiden reitit kiertävät pääosin Itämeren pääkaupunkeja. Kaikkiaan Helsingin Satamassa odotetaan käyvän tänä kesänä noin 300 000 risteilijällä matkustavaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme