Mainos
Mainos

Lokakuisia lämpötiloja ja kaatosadetta – loppuviikon sää on syksyinen

Loppuviikkoon mahtuu sään puolesta niin kaatosadetta kuin loppusyksyn lämpötilojakin. Kesäisintä ja poutaisinta on etelässä.

MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela kertoo, että sää jatkuu huomenna torstaina koko maassa aika viileänä, mutta laajalti poutaisena. Itärajalla saattaa tulla vettä huomenna hyvinkin runsaasti.

– Maan itäpuolella vallitsee matalapaine, joka pyöräyttää sateita itärajalle. Sadekertymä voi olla esimerkiksi Ilomantsissa vuorokauden aikana jopa 50 milliä. Muualla on enimmäkseen poutaa.

Lämpötilat vaihtelevat huomenna torstaina pohjoisen 5 plusasteesta etelän 15 asteeseen.

– Pohjoisessa ollaan jo aika syksyisissä lukemissa. Siellä päivälämpötilat jäävät huomenna tämän päivän tapaan 10 asteen tuntumaan. Siitä sää vielä viilenee, eli perjantaina mennään jopa lähemmäs nollaa, muutamaan lämpöasteeseen. Käsivarressa voi tulla siinä yhteydessä räntää. Lämpötilat vastaavat lokakuun puolen välin lämpötiloja.

Pohjoisessa sää jatkuu vilpoisana koko loppuviikon.

– Lämpötilat vaihtelevat pohjoisessa 5 ja 10 asteen välimaastossa. Etelässä ollaan 15 asteen tuntumassa. Maan keskiosassa asteita on 10–15.

Etelässä sateet jäänevät loppuviikolla vähiin.

– Aika isoja vaihteluja sademäärissä on, kun itärajalla tulee huomenna jopa tuo 50 milliäkin, Jokela arvioi.

Jokela rauhoittelee, että pohjoisen kylmyys ei vielä toistaiseksi ole valtaamassa etelämpää Suomea, vaikka tuuli on ollut etelässäkin tänään vilpoisen oloinen.

– Etelään ei pääse vielä valumaan niin kylmää ilmaa kuin on pohjoisessa, eli kylmät saavat jäädä etelän puolesta vielä odottamaan syyskuuta.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme