Mainos
Mainos

Lokakuun junakaaoksesta 1 500 korvaushakemusta

VR on saanut noin 1 500 korvausvaatimusta ihmisiltä, joiden junamatka epäonnistui 8. lokakuuta. Ratahallintokeskuksen tietojärjestelmävika seisautti tuolloin koko Etelä-Suomen junaliikenteen aamuruuhkan aikana.

- Kun kymmeniätuhansia ihmisiä jäi juniin tai odottamaan, voi odottaa, että korvaushakemuksia tulee, VR:n henkilöliikennejohtaja Antti Jaatinen sanoo.

Hänen mukaansa korvausvaatimukset ovat olleet keskimäärin 40 - 50 euroa. VR maksaa korvauksia, jos juna myöhästyy vähintään kymmenen minuuttia tai junavuoro peruuntuu kokonaan.

Tällöin VR korvaa matkustajalle aiheutuneet kustannukset esimerkiksi taksin käytöstä.

- Mutta jos sanoo vaikka, että myöhästyi neuvottelusta ja neuvottelutulos oli tämän vuoksi huono, niin sellaista emme korvaa, Jaatinen sanoo.

Suurin osa lokakuisen junakaaoksen vuoksi tulleista korvausvaatimuksista on käsitelty, ja VR on maksanut korvauksia useimmille niitä vaatineille. Loput korvaukset saadaan maksetuiksi Jaatisen mukaan lähiviikkoina.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme