Mainos
Mainos

Lokkien myrkytys jatkuu Pohjanmaalla

Pohjanmaalla kerättiin tänään talteen kevään ensimmäiset myrkytetyt naurulokit. Lokkisota kuumeni jälleen viikko sitten, kun asukkaat eivät saaneet lupaa lokkikannan rajoittamiseen edes pesimärauhaa häiritsemällä.

Tilanne on omituinen, sillä sosiaali- ja terveysministeriön mielestä naurulokit pilaavat veden laatua ja aiheuttavat liiallista melua. Ympäristöministeriö taas ei hyväksy lokkikannan rajoittamista edes poikkeusluvalla.

Naurulokki kuuluu EU:n uhanalaisten lajien joukkoon ja on rauhoitettu myös Suomessa. Teerijärveläiset ovat hakeneet erilaisia lupia lokkikannan rajoittamiseksi jo useita vuosia - turhaan.

Viime kesänä paikalla käytettiin myös ympäristöministeriä, mutta poikkeamislupaa kannan rajoittamiselle ei hellinnyt. Sosiaali- ja terveysministeriö sen sijaan antoi lausunnon, jonka mukaan naurulokkien aiheuttama melu ei saa olla niin kova eikä vedenlaatu niin huono kuin viime kesänä todettiin. Nyt ihmetellään, mitä ongelmalle oikein pitäisi tehdä.

Naurulokkien aiheuttama melu ja sotku ovat suurinta rannoilla.

- Laiturin kuuraus on ensimmäinen homma mikä pitää tehdä rannalle mentäessä. Uimaan ei kyllä juuri huvita mennä, koska vesi on niin likaista, sanoo Maarit Byskata Teerijärveltä.

Naurulokki viihtyy Pohjanmaalla turkistarhojen ja vesien äärellä, mistä niitä myös joka kevät löytyy sankoin joukoin myrkytettynä. Ensi talvena aiotaan kokeilla järvien ruoppausta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme