Mainos
Mainos

Lomailijat voivat lykätä Lontoon-matkaansa

Ainakin Finnairin lennot Lontooseen sujuvat kaupungissa tapahtuneiden räjähdysten jälkeen normaalisti. Useimpiin Lontoossa tällä hetkellä lomaileviin matkatoimistojen asiakkaisiin on jo saatu yhteys.

Lontoossa tapahtuneet räjähdykset eivät vaikuta Finnairin Lontoon-lentoihin. Finnairin lennot laskeutuvat Heathrow'n lentokentälle ja käyttävät sen kakkosterminaalia.

Illansuussa BBC:n kautta tullut tieto kolmosterminaalin evakuoinnista ei vaikuta Finnairin lentoihin Suomeen, kertoi yhtiön viestintäpäällikkö Senja Larsen. Heathrow Express -juna lentokentältä Lontoon keskustaan ei kuitenkaan liikennöi.

Finnairin lipuilla Lontooseen matkustavat voivat halutessaan lykätä matkaansa kahdella viikolla. Myös Lontoossa jo olevat matkustajat voivat siirtää paluunsa aikaisemmaksi.

SAS:n Lontoon-matkalaiset voivat muuttaa lentonsa lähtöpäivää tai lipun arvoa voi käyttää johonkin muuhun kuin Lontoon-lentoon. Muutoksen mahdollisuus koskee sellaisia varattuja lentoja, joiden lähtöpäivä on viimeistään 11.7.

Asiakkaat, joilla on British Airwaysin lippu lennolle Lontooseen tai Lontoosta, voivat siirtää sen uudelle lennolle myöhemmäksi, lipputyypistä riippumatta. Muutosmahdollisuus koskee yhtiön mukaan lentoja 15:nteen heinäkuuta saakka.

Useimpiin lomalaisiin saatu yhteys

Suomalaiset matkatoimistot ovat saaneet yhteyden suurimpaan osaan omista asiakkaistaan Lontoossa. Kaikki tavoitetut Lontoon-matkalaiset ovat kunnossa. Huomattava osa lomailijoista ei kuitenkaan ole matkatoimistojen järjestämällä matkalla vaan omatoimimatkalla.

Aurinkomatkojen matkoilla oli Lontoossa parhaillaan noin 80 ihmistä. Heistä yli 40 oli lentänyt Lontooseen vasta tänä aamuna, joten he eivät olleet vaarassa. Reilut kolmekymmentä Aurinkomatkojen asiakkaista oli jo Lontoossa, ja heistä runsaaseen 20:een oli saatu yhteys iltaan mennessä.

Tjäreborgin kautta oli Lontoossa 26 matkailijaa.Kaikkiin heistä on saatu yhteys.

Suomen matkatoimiston järjestämillä Etumatkoilla oli Lontoossa kahdeksan ihmistä, joista kaikki on tavoitettu. Toimitusjohtaja Pertti Pirskanen kertoo, että varaustietojen perusteella Lontoossa on myös 178 omatoimimatkaajia, jotka ovat vain tilanneet lentonsa Suomen Matkatoimiston kautta. Heitä ei ole yritetty tavoitella.

Finnmatkojen matkoilla on Lontoossa kymmenen suomalaista, jotka kaikki Finnmatkat oli tavoittanut tekstiviesteillä tai puhelimitse.

Matkatoimisto Arealla oli Lontoossa kaikkiaan 141 matkustajaa. Heistä on toimitusjohtaja Juhani Suomelan mukaan iltaan mennessä tavoitettu noin neljä viidennestä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 07.07.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme