Mainos
Mainos

Lomalainen, varo onkiessa ja saunaa lämmittäessä

Kesä on vilkasta aikaa mökkikuntien terveyskeskuksissa. Käyntejä aiheuttavat monenlaiset pienet tapaturmat, joita sattuu muun muassa onkiessa ja saunaa lämmittäessä.

Esimerkiksi saunan kiuas aiheuttaa monta palovammaa, kertoo avohoidon ylilääkäri Jouko Hänninen Mikkelin terveyskeskuksesta.

– Ampiaisten pistoja, ongenkoukku kädessä tai poskessa, pieniä palovammoja ja nyrjähdyksiä, Hänninen luettelee yleisiä terveyskeskukseen tulon syitä.

Kesäasukkaat vilkastuttavat mökkiseutujen terveydenhuoltoa, sillä mökkikuntien väestö voi kasvaa jopa moninkertaiseksi kesän aikana.

– Varsinkin sivuterveysasemilla aika isokin osa kävijöistä saattaa olla kesäasukkaita. Kiireisin aika on juhannuksesta elokuun toiselle viikolle, Mikkelin terveyskeskuksen Hänninen arvioi.

Jos haluaa lomalla välttää käynnin terveyskeskuksessa, Hänninen kannustaa huolellisuuteen mökkeilyn aikana - erityisesti lasten kanssa.

– Onginta on yksi semmoinen, eli koukun kanssa kannattaa olla varovainen. Ja saunaa lämmittäessä, ettei tule huojahduksia kiukaaseen ja palovammoja. Tulee myös mieleen muutamia tilanteita, joissa muutaman vuoden ikäinen on jätetty valvomatta ja sitten lapsi satuttaa itsensä jollakin kalliolla tai joutuu veden varaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme