Mainos
Mainos

Lomalaiset työllistävät hiihtokeskusten terveyskeskuksia

Lomalaiset työllistävät paikoin ruuhkiin saakka Lapin hiihtokeskuskuntien terveyskeskuksia. Asiakkaista jopa suurin osa saattaa nyt olla matkailijoita. Useat terveyskeskukset joutuvat hankkimaan lisätyövoimaa ja kuljetuksiin lisäambulansseja joudutaan lainaamaan jopa naapurikunnista.

Hiihtokeskuskuntien terveyspalvelut ovat nyt koetuksella. Monessa päivystyksessä yli puolet asiakkaista on matkailijoita. Esimerkiksi Kittilässä vuosittain yhteensä parituhatta.

- Traumoja on tullut ihan huisisti, että tiistainakin oli 14 traumaa, joista kolme lähti Rovaniemlle, osastonhoitaja Aija Kollin-Mänttäri Kittilän terveyskeskuksesta kertoo.

Paikallisten ihmisten terveyspalveluja ruuhka rassaa. Myös sairaankuljetus on lomasesonkina kovilla. Esimerkiksi Kittilässä on ambulansseja jouduttu lainaamaan naapurikunnistakin.

Suomalaisten matkailijoiden hoitokulut maksaa kunkin kotikunta. Myös useimmilta ulkomaanturisteilta saadaan hoitokulut perittyä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 20.02.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme