Mainos
Mainos

Lomamatkoja tehdään taloushuolista huolimatta

Epävarmasta taloustilanteesta huolimatta suomalaiset ovat tehneet tänä vuonna lomamatkoja ulkomaille vähintään viime vuoden tahtiin.

Tilastokeskuksen mukaan Välimerelle matkoja tehtiin lokakuussa jopa puolet enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Taantuma vaikuttaakin suomalaisten ulkomaanmatkailuun viiveellä. Esimerkiksi ensi kesän ja syksyn matkoja varataan nyt maltillisesti.

Edes Pohjois-Afrikkaa ja suomalaisten suosikkikohteita kiusanneet levottomuudet eivät ole vähentäneet matkustusintoa.Arabimaailman kuohunta on kuitenkin saanut Kanarian saarten turismin kukoistamaan.

— Kanariansaaret on sellanen alue, joka yleensä voittaa aina, kun jossainpäin maailmaa jotain tapahtuu. Nytkin on nähtävissä, että Egyptin matkustusmäärät on pienemmät kuin mitä suunniteltiin, mutta sitten taas Kanarian saaret on taas sitten kasvanut aika paljon ja myynti on reilusti edellä viime vuotta, kertoo toimitusjohtaja Tuomo Meretniemi Aurinkomatkoilta.

Suomalaisten tekemien ulkomaanmatkojen määrä on lähes kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa. Lisäksi lähes viidennes asiakkaista valitsee nykyään all inclusive -loman.

Matkustusinnosta huolimatta aurinkolomista on nyt ylitarjontaa. Niinpä loppuvuodeksi alle kolmen sadan euron arvoisia äkkilähtöjä on eri matkatoimistoilla tarjolla runsaasti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme