Mainos
Mainos

Lomasää: Sadetta vai paistetta – miltä näyttää ensi viikon ennuste?

Juhannuksena saadaan niin räväköitä sade- ja ukkoskuuroja kuin lämmintä ilmaakin. Hellelukemat ovat juhannusviikonloppuna mahdollisia maan etelä- ja keskiosassa. Ensi viikko on melko lämmin, mutta sade- ja ukkoskuuroja tulee edelleen.

Tämän hetken ennusteen mukaan juhannuksen jälkeen sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomeen saapuu kylmä rintama, joka viilentää säätä juhannuksen lukemista.

– Maanantaina vettä voi tulla laajalti etelässä ja lännessä, idässä voi olla vielä maanantaina hellettä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Tuulet näyttävät puhaltavan ensi viikolla lounaasta ja se tietää vaihtelevaa viikkoa.

– Suomen itäpuolella Venäjällä on korkeapaine ja länsipuolella matalapaine. Suomi on matalapaineiden reitillä. Sää on kuitenkin kesäisen lämmintä ja helteet ovat lähellä Venäjän puolella. Helteille on ehkä mahdollisuus ainakin maan itäosassa. Sade- ja ukkoskuuroja tulee ajoittain, ennustaa Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme