Mainos
Mainos

Lontoo on suomalaisten ykkössuosikki Euroopan kaupungeista

Lontoo kiilaa niukasti ohi Pariisin suomalaisten suosikkina, kun vertailussa ovat Euroopan kaupunkikohteet. Maailmanlaajuisesti Pariisi on pysynyt Euroopan kaupunkikohteiden ykkösenä jo pitkään, mutta suomalaiset ovat mieltyneet Lontooseen.

– Lontoo on monipuolinen ja sinne pääsee lentämään Suomesta useammastakin kaupungista, joten yhteydetkin ovat Pariisia paremmat, Suomen Matkatoimistoalan liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti selvittää.

Lontoo ja Pariisi kulkevat käsikädessä suosikkeina vuodenajoista riippumatta. Sen sijaan lentoyhtiöiden uutuusreitit ja erikoistarjoukset näkyvät kausipiikkeinä.

– Tässä viimeaikoina esiin nousseet Edinburgh ja Etelä-Ranskan Biarriz olivat yllättävän suosittuja.

Nuoret ja nuoret aikuiset ovat sen sijaan suosineet viimevuosina Berliiniä ja Istanbulia.

Euroopan suosituimpien kaupunkikohteiden top 5:ssä on matkatoimistokohtaista vaihtelua. Esimerkiksi CWT Kaleva Travelsin Euroopan tuotepäällikkö Merja Havia kertoo, että Itä-Euroopan pääkaupungit myyvät nyt hyvin.

– Budapest ja Praha ovat suosittuja, sillä niissä hintataso on vielä kohtuullisen matala, Havia sanoo.

Mutta myös CWT Kaleva Travelsilla viiden kärjestä löytyvät Lontoo ja Pariisi.

Terrorismi ei pelota suomalaisia

Kun Osama bin Laden äskettäin sai surmansa, koko läntinen Eurooppa tuntui valpastuvan mahdollisten kostoiskujen vuoksi.

Terroristien iskuja on pelätty tapahtuvan Euroopan suurissa pääkaupungeissa, etenkin Pariisissa, Lontoossa tai Berliinissä.

Suomalaismatkailijoita mahdollisen terrorismin uhka ei kuitenkaan pelota.

- Ihan kansainvälisestikin katsottuna suomalaiset käyttäytyvät tällaisissa asioissa rauhallisesti. Esimerkiksi tautiepidemiat tai muut uhat eivät meillä aiheuta joukkoperuutuksia, Heli Mäki-Fränti kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme