Mainos
Mainos

Lontoosta palanneet suomalaiset rauhallisia

Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkalaisia ottivat vastaan Vantaan kriisikeskuksen päivystyspisteen työntekijät. Kukaan ei tarvinnut lääkinnällistä apua, mutta osa halusi keskustelutukea.

Helsinki-Vantaan lentokentälle on saapunut illan ja yön aikana viidellä lennolla satoja Lontoossa terrori-iskujen aikana olleita suomalaisia.

Lennoista kaksi oli Finnairin ja yksi British Airwaysin suora vuoro Lontoosta Helsinkiin. Kaksi muuta oli SAS:in lentoja. Koneet saapuivat Suomeen Kööpenhaminan kautta.

Matkalaisia oli lentoaseman tuloaulassa vastassa illan aikana kuusi Vantaan kriisikeskuksen päivystyspisteen työntekijää sekä poliisin edustaja. Päivystyspisteen johtavan kriisityöntekijän Päivi Pallosen mukaan tunnelma lentoaseman tuloaulassa oli varsin rauhallinen eikä mitään paniikkia ollut aistittavissa.

-Yksikään matkustajista ei tarvinnut lääkinnällistä apua. Sen sijaan keskusteluapua koki tarvitsevansa 5-10 ihmistä, Pallonen totesi.

Pallosen mukaan suomalaiset kuvailivat tilannetta Lontoossa kaoottiseksi. Silminnäkijäkertomusten mukaan matkailijat olivat kiiruhtaneet Lontoossa kävellen moottoriteitä pitkin kohti Heathrow'n lentokenttää päästäkseen Britanniasta mahdollisimman pian pois.

-Koneessa matkustajilla oli aikaa rauhoittua, ja Helsinki-Vantaalle tultaessa monen mielessä oli vain pikainen kotiinpääsy.

Pallosen mukaan Vantaan kriisikeskuksen päivystyspiste jatkaa toimintaansa lentokentällä toistaiseksi. Seuraavan kerran kriisityöntekijät ovat suomalaismatkailijoita vastassa perjantaina puolenpäivän jälkeen, jolloin seuraava kone Lontoosta saapuu.

-Jos suomalaisia on haavoittunut Lontoossa, he tuskin olisivat ehtineet ensimmäisiin koneisiin. Tulevat päivät näyttävätkin sen, mikä suomalaisten tilanne lopulta on.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot