Mainos
Mainos

Loppuviikolla kesäisen lämmintä, ensi viikolla viilenee

Loppuviikon sää on vaihtelevaa kesäsäätä. Välillä paistaa aurinko, välillä tulee rankkoja sade- ja ukkoskuuroja. Tämän hetken ennusteen mukaan sää viilenee ensi viikolla.

Tänään keskiviikkona voimakkaita sade- ja ukkoskuuroja kulkee lännestä kohti Itä-Suomea ja Länsi-Lappia.

Torstaina sää lämpenee maan etelä- ja keskiosassa 20-25 asteeseen, lämpimintä on kaakossa. Päivä on melko poutainen, mutta illan ja yön aikana länteen saapuu sateita ja voi myös ukkostaa.

– Perjantaina ukkoskuuroja tulee Etelä- ja Itä-Suomessa. Muualla pilvisyys vaihtelee ja paikalliset sadekuurot ovat mahdollisia. Kaakossa ylletään paikoin hellelukemiin, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Lauantaina sadekuuroja tulee monin paikoin, pohjoisessa voi sataa yhtenäisemminkin. Aurinkoisilla alueilla maan etelä- ja keskiosassa lämpötila kipuaa hellelukemiin, pohjoisessa on 15-20 astetta.

– Sunnuntai on lauantaita poutaisempi päivä. Lämpötilat ovat pääosin 20-25 asteessa koko maassa. Hellettä mitataan todennäköisimmin eteläisessä Suomessa, toteaa Markus Mäntykannas.

Ensi viikolla epävakaista ja viileämpää

Ensi viikon alussa matalapaine on liikkumassa Norjanmeren yli itään.

– Sen jälkeen sää todennäköisesti viilenee meillä ainakin väliaikaisesti. Alkuviikko näyttää epävakaiselta. Runsaimmat sateet olisivat tulossa Keski- ja Pohjois-Suomeen, missä viilenee jo maanantaina, ennustaa Markus Mäntykannas.

Tämän hetken ennusteen mukaan ensi tiistain jälkeen 20 astetta on etelässäkin tiukassa. Lapissa voi paikoin esiintyä jopa hallaa öisin viikon puolivälissä.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme